Pilates

Pilates is een methode waarmee je lichaam in goede conditie blijft. Tijdens een Pilates- sessie doen we eenvoudige en intensieve oefeningen die diep in je lichaam doorwerken. Je werkt altijd met je hele lichaam.

Naast het fysieke deel brengt Pilates je focus bij je centrum/jezelf en is op die manier een rustpunt in je week.

website3

We werken vanuit een ontspanning die de eigen herstelkracht van je lichaam in gang zet. Daarnaast werken we gericht en actief aan het steviger maken van je lichaam. Met Pilates leer je letterlijk je kracht van binnenuit op te bouwen en te versterken. Ademhalingsoefeningen en – technieken helpen daarbij.
Je ontdekt hoe je je lichaam effectiever, met de juiste hoeveelheid energie en met zo min mogelijk spanning kunt gebruiken.

Zowel je fysieke, mentale en emotionele centrum liggen in je buik. Daarom besteed ik tijdens de lessen veel aandacht aan het beter gebruiken van je buik- en rugspieren. Dit zorgt voor de stabiliteit van je romp. Bij alle oefeningen wordt het hele lichaam betrokken.
Je zal merken dat je zwakke spieren worden versterkt, korte spieren worden verlengt en de beweeglijkheid van gewrichten wordt vergroot.

Ik leer je technieken om lichaamsklachten te voorkomen en te ondersteunen. Je krijgt inzicht in hoe je lichaam functioneert en hoe je spieren werken. Je krijgt handvatten om hier zelfstandig, in jou natuurlijk ritme mee om te gaan.

Pilates wordt gegeven als privé-sessie of met maximum 2 mensen.

lessen Pilates

Parkinson

Bijscholing